Gezondheid heb ik hoog in het vaandel staan.

Gezondheid vindt ik erg belangrijk. Zonder lichamelijke klachten of blessures blijven en een positieve mindset zijn essentieel in een goed leven en helpen ook doelen beter te bereiken. Een goede gezondheid kan bereikt worden door regelmaat te brengen in je leefstijl en dan vooral op gebieden van planning, voeding en beweging.

 

Voeding

Er zijn heel veel verschillende manieren om op een goed gewicht te komen. Sterker nog, alle diëten werken! Maar…. de meesten alleen op korte termijn. Wat ik ook vaak meemaak is dat buikvet bij bijna iedereen met wat kilootjes meer een probleemgeval is.

Dat komt omdat er in de meeste gevallen nog steeds met calorie-restrictie wordt gewerkt. Dat is alleen op korte termijn een oplossing omdat het metabolisme (processen in het lichaam die energie gebruiken) samen met de calorieën omlaag gaat. Dus vroeg of laat bereik je een plateau en daar kom je niet doorheen. De kern van het probleem wordt ook niet aangepakt. De kern van het probleem is een te hoog gehalte aan insuline. Verlaag het insulinegehalte in het lichaam, dan verlaag je het lichaamsgewicht op een gezonde manier. Andersom is ook het geval, verhoog je het insulinegehalte dan zal het lichaamsgewicht ook toenemen, ongeacht het calorie-aantal dat je neemt!!!

Ik kan je helpen om op de juiste manier het gewicht en het buikvet te verlagen, zodat je op lange termijn ook nog resultaat bereikt!

Mocht je juist spiermassa willen opbouwen, dan is dat ook geen probleem. De gebruikelijke wegen zijn vaak veel eten en neem zo veel mogelijk eiwitten. Belangrijker is juist de timing van de voeding en het soort voeding dat genomen moet worden voor een goed resultaat. Ik kan je helpen om de juiste keuzes te maken en de timing van de voeding te optimaliseren.

 

Personal training

De voeding aanpassen helpt een flink stuk op weg. Mij is echter opgevallen hoe inefficiënt er in veel gevallen wordt gesport en doet het goede werk van de voeding bijna teniet. Een goede houding en spierbeheersing is erg belangrijk om op een efficiënte manier te trainen. Bewust worden van het gebruik van de juiste spieren bij elke oefening draagt bij om optimaal te presteren. Als bij oefeningen de verkeerde spieren worden geactiveerd, kan dit leiden tot compensaties van stabilisatiespieren met mogelijk blessures op korte of lange termijn en/of een verkeerde houding.

Omdat ik het zo belangrijk vind dat oefeningen op de juiste wijze en daardoor zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd, let ik daar ook enorm op. Het kan soms even duren voordat de juiste manier is gevonden, maar dan levert dat ook de voordelen op van optimaal spiergebruik en vaak ook houdingsverbeteringen waardoor de blessuregevoeligheid omlaag gaat.

Graag help ik je op deze gebieden om een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen waarin het lichaam minder klachten of ziekte ervaart en waarin je met een positieve mindset je eigen gestelde doelen kan bereiken.